Vandaag, aan het begin van de maand, deel ik tien dingen met je. Deze dingen kun je aan het begin van de maand doen om ervoor te zorgen dat je super georganiseerd bent de rest van de maand. Het begin van de maand is namelijk het ideale moment om te resetten, doelen te stellen en georganiseerd te blijven. Er zijn heel veel dingen die je kunt doen voor jezelf om te voorkomen dat je de rest van de maand stress hebt. 

Ruim je tas op

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn tas is altijd een verzamelpunt van allerlei rommel. Aan het eind van de maand zit mijn tas altijd vol met bonnetjes, speelgoedjes en losgeld. Je tas eens goed opruimen aan het begin van de maand is een goede gewoonte. Ruim alle rommeltjes op die je niet langer nodig hebt. Niet alleen zal je tas een stuk minder zwaar zijn, maar je zal jezelf ook een stuk lichter voelen.

Stel doelen

Mocht je het nog niet weten, maar ik vindt doelen stellen een van de belangrijkste dingen als je productief wilt zijn. Ik stel mezelf dan ook iedere maand een aantal doelen. Aan het begin van de maand is het perfecte moment om even te reflecteren op de vorige maand. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? Is er iets wat ik anders had kunnen doen? Heb ik bereikt wat ik wilde? Zodra je helder hebt voor jezelf hoe je afgelopen maand is gegaan, zul je ook een beter beeld hebben voor jezelf over de maand die komen gaat. Je kunt je doelen helder krijgen door SMARTE doelen te stellen.

Meer weten over doelen stellen? Het is een van de onderwerpen die aan bod komt in mijn gratis webinar! Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.

Organiseer je telefoon

Ik heb inmiddels duizenden foto’s op mijn telefoon staan en ook het aantal dowloads en andere bestanden begint al aardig groot te worden. Zeker sinds ik iedere dag aan het vloggen ben in Instagram. Uit ervaring weet ik dat je telefoon soms een beetje vol kan raken en dan niet goed meer kan werken. Een goede reden om aan het begin van de maand een moment te nemen om je telefoon eens goed op te ruimen. Delete alle onscherpe en lelijke foto’s, zet ze in de Cloud. En verwijder ook alle overbodige bestanden. Dit voorkomt dat je telefoon het straks niet meer doet.

Plan afspraken met vrienden en familie

De meeste van ons zijn over het algemeen erg druk (of ze doen druk). Tijd om af te spreken met vrienden en familie wil er daarom nog wel eens bij inschieten. Gebruik de start van een  nieuwe maand om afspraken te maken met degenen die je lief hebt en plan etentjes, koffiedates en andere uitjes met ze. Dit voorkomt een hoop last minute afspraken waarop de helft niet kan. Vergeet ook je gezin niet! Ook al zie je die iedere dag, plan ook eens iets speciaals met hen.

Maak een maandplanning

Bekijk aan het begin van de maand eens al je afspraken en zorg ervoor dat ze plaatsvinden op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je voor die bruiloft nog even langs de kapper? Moet je naar de tandarts? Maak die afspraken alvast zodat je het niet steeds hoeft uit te stellen naar een moment dat het wel uitkomt. Zet ze nu alvast op een moment dat het uitkomt, zodat je productiever met je tijd kunt omgaan de komende maand.

Op zoek naar een goede planner? De Flowplanner is mijn favoriet. Je kunt er niet alleen een goede maand- en weekplanning mee maken (zakelijk en privé), maar hij helpt je ook bij het stellen van doelen en het behalen ervan. Die van 2019 is al te bestellen via pre-order. Op=Op

Ruim je huis op

Zorg dat je je huis aan het begin van iedere maand de liefde geeft die het verdient. Ruim eens goed op en maak eens wat extra dingen schoon. Heb je niet genoeg tijd voor je hele huis? Besteed het opruimen en schoonmaken dan uit of doe alleen de ruimtes die voor jou het meest belangrijk zijn en die het meest worden gebruikt. Beter iets dan niets!

Bepaal momenten voor jezelf

Selfcare, goed voor jezelf zorgen, is enorm belangrijk. Goed voor jezelf zorgen gaat over jezelf accepteren, gezond eten, omgaan met social media, het opruimen van je huis, je relaties, reizen en werk. Je kunt je hele huis opruimen en goed met je tijd omgaan, maar als je niet goed voor jezelf zorgt en niet doet waar jij écht van houdt, dan kost het je alleen maar veel energie en stress. Plan dus aan het begin van iedere maand een aantal grote en kleine momenten in voor jezelf.

Kies een goed boek om te lezen

Ik ben dol op boeken en ik lees graag. Mijn doel is om dit jaar iedere maand een boek te lezen. Ik lees graag zelfontwikkelingsboeken, maar ook fictie is favoriet. Op het moment ben ik bezig met Miracle Morning van Hal Elrod (maar daarover binnenkort meer). Kies daarom iedere maand een goed boek uit om te lezen. Misschien houd jij wel niet van lezen, kies dan iets anders wat je inspiratie geeft en wat je leuk vindt om te doen (misschien een film kijken of een podcast luisteren).

begin van de maand

Doe je Administratie

Zorg ervoor dat je alle vervelende administratieve klussen aan het begin van de maand hebt gedaan, zodat je er de rest van de maand geen zorgen meer over hoeft te maken. Betaal al je rekeningen, verstuur facturen, werk je urenadministratie bij enz. Door dit iedere maand te doen ga je niet achterlopen en voorkom je dat je aan het eind van het kwartaal ineens heel veel tegelijk moet gaan doen.

Ga mealplannen

Ben je altijd veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten, boodschappen doen en koken? Bedenk dan aan het begin van de maand voor de komende 30 dagen wat je gaat eten. Maak een lijst met 30 snelle en gemakkelijke gerechten en bepaal vervolgens wanneer je wat gaat eten. Op basis van dit plan kun je weer boodschappen doen (bestellen!). Voor de rest van de maand heb je geen stress meer over wat je moet gaan eten. Een handig hulpmiddel hierbij is het Mealplanning Kookboek van ChicksloveFood. 

Door het toepassen van deze 10 geheimen heb ik meer tijd kunnen vrijmaken voor de dingen die ik écht belangrijk vindt en de doelen die ik graag wil behalen. Ik heb KwaliTIJD gemaakt van mijn tijd. Als jij nu ook wilt leren, schrijf je dan in voor mijn webinar op 4 september.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.