Ben jij vanmorgen met je verkeerde been uit bed gestapt? Dan is dat misschien omdat je gisteren je bed niet hebt opgemaakt. Het is een taak die er in een druk huishouden met kinderen nog wel eens bij in wil schieten. Hier geef ik je 5 redenen waarom je wel iedere dag tijd zou moeten besteden aan het bed opmaken.

 

1.Begin je dag goed door een simpel te halen succes

Het kost je hooguit 3 minuten om je bed op te maken. Zelfs als je een groot bed hebt met veel kussens erop. Time het maar eens als je me niet geloofd! En drie minuten heb je altijd wel over. Besteed dus die drie minuten ’s morgens aan het begin van je ochtend aan het opmaken van je bed. Dan heb je meteen een eerste taak van je takenlijst om af te strepen. Done! Dat geeft vast een goed gevoel.

2. Het niet opmaken van je bed kan leiden tot verdere verwaarlozing van je slaapkamer

Als je een huishoudelijk klusje niet uitvoert of een ander klusje, zoals het opmaken van je bed, niet uitvoert, dan geeft het je een onderbewust signaal dat je deze kamer best wel kan laten voor wat het is. En dat doe je dus ook. Het niet opmaken van je bed leidt dan tot nog meer rommel: kleding op de grond, een vies glas op je nachtkastje, rondslingerende tijdschriften enz. Als je je bed opmaakt dan wordt je kamer er meteen een stuk opgeruimder van. En dat wil je dan zo houden!. Hetzelfde geldt overigens ook voor bijvoorbeeld de keuken. Als je je vieze vaat op het aanrecht laat staan, dan zul je zien dat je keuken sneller een rotzooi is. Een kamer bijhouden qua rommel is veel gemakkelijker dan van een grote rommel weer iets moois te maken.

3. Het opmaken van je bed geeft je ruimte voor ander klussen.

Als je je bed opmaakt, biedt het een oppervlakte die je kunt gebruiken voor andere klussen die je in je slaapkamer wilt uitvoeren. Bijvoorbeeld het organiseren van je kledingkast of het inpakken van je koffer als je op vakantie gaat. De bonus bij deze tip is, dat als je je bed gebruikt voor een klusje, je het klusje altijd moet afmaken en alles weer moet opruimen omdat je anders ’s avonds niet meer in je bed kunt gaan liggen.

4. Je wilt een goed voorbeeld geven aan je kinderen

Wil je aan je kinderen laten zien dat het normaal is om goed voor jezelf te zorgen en je rommel op te ruimen? Of wil je je kinderen aanleren dat het niet opruimen van je huis en het verwaarlozen van jezelf gezond is? Het opmaken van je bed laat je kinderen zien dat het belangrijk is om goed voor jezelf en je spullen te zorgen. Kies zelf maar!

5. Jij verdient het!

De laatste reden is misschien nog wel het meest belangrijk. Als je de rest van de dag je slaapkamer inloopt en je ziet dat je bed is opgemaakt, dan zul je blij zijn met jezelf. Je kamer ziet er mooi uit en je voelt je er prettig. Als je ’s avond naar bed gaat en je stapt in een mooi bed met strakke lakens, dan voel je je goed. Het opmaken van je bed is daarom een cadeautje wat je jezelf iedere dag kunt geven om je goed te voelen.

 

Ga jij vanaf nu ook iedere dag je bed opmaken? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Laat hieronder een reactie achter of deel hem op Facebook of Instagram. Mijn pagina’s Liken mag natuurlijk ook!

bed opmaken

 

 

 

Wil je nog meer tips voor een minder stress en een goedlopend huishouden, waarbij je zonder schuldgevoel tijd over houdt voor jezelf? Vraag dan mijn e-book aan!

Stuur mij het e-book Timemanagment voor Moeders!

Hét e-book met 30 praktische tips voor een georganiseerd en opgeruimd huis en meer tijd voor jezelf.

privacy Je privacy is belangrijk, ik ga veilig met je gegevens om

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.