Iedereen die op een saai kantoor in loondienst werkt droomt ervan: een eigen thuiswerkplek. Niet in de file, goede koffie wanneer je wilt, werken in je pyjama en geen irritante collega’s in de buurt. Voor degenen die vanuit huis werken weten wel beter. Hoewel je geen collega’s tegenkomt bij de koffieautomaat, motivatie vinden om aan de slag te gaan, kan nog wel eens lastig zijn. Of het nu een zeurende hond is of een postbode die voor de deur staat, je productiviteit is zo weg. 

Een thuiswerkplek waar je productief van wordt is echter zeker mogelijk. Wanneer je je eigen balans en structuur weet te vinden, zul je merken dat je veel productiever bent dan op kantoor. Grenzen stellen en je werkdag plannen zijn daarbij van groot belang, maar de ruimte waar je je in bevind is minstens zo belangrijk. Een goede omgeving kan je motivatie enorm beïnvloeden. Met deze tips kun jij ook een thuiswerkplek creëren die je inspireert om aan de slag te gaan, die je helpt te focussen, die comfortabel is en die je creativiteit aanspoort.  

1.Opruimen

Zonder een goede strategie om op te ruimen, zullen veel thuiswerkers het slachtoffer worden van rommel. Rommel is oorzaak nummer een voor stress en een ongeorganiseerd gevoel. Je kunt je productiviteit enorm verbeteren door op te ruimen. Zeker als je dat ene essentiële document alweer niet kunt vinden. 69% van de thuiswerkers die regelmatig opruimt, zo blijkt uit onderzoek, voelen zich energiek en productief. Zorg er dus voor dat jouw thuiswerkplek genoeg opbergruimte heeft en ruim regelmatig (iedere dag) je werkplek op.

Opruimen is een van de 7 elementen die bijdragen aan meer productiviteit en datgene bereiken dat je graag wilt. Meer weten? Meld je dan aan voor mijn webinar.

2. Zorg voor comfort

Het is vrijwel onmogenlijk om lang je aandacht op één taak te richten als je niet lekker zit. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 thuiswerkers hun laptop in bed gebruikt. Dit kan zorgen voor slaapgebrek en rugklachten op de lange duur. Om je werkplek zo comfortabel mogelijk te maken en rugpijn te voorkomen, zou ik je aanraden te investeren in een goede stoel. Een die je rug goed ondersteunt. Ook andere gadgets zoals een voetenstoel en polsondersteuners kunnen het je gemakkelijker maken.

thuiswerkplek

3. Goede verlichting

We weten allemaal dat het heel lastig werken is als je ogen zwaar, jeukerig en droog aanvoelen. Met genoeg slaap en een regelmatige pauze van je schermpjes scheelt al een heleboel. Goede verlichting is echter de doorslaggevende factor. Te veel fel licht van je scherm kan zorgen voor CSI (Computer Vision Syndrome). Zorg daarom voor goede raambekleding op je werkplek. Zet je computer daarnaast zo veel mogelijk in een hoek met het raam. Daarnaast kan je ook het beste zorgen voor een lamp op je bureau en op de grond, in plaats van licht bovenaf.

4. Kies een goede kleur

Kleur kan een onverwachte grote invloed hebben op je humeur en je productiviteit. De goede kleur kiezen voor je werkplek kan er dus voor zorgen dat je meer focus, energie en motivatie hebt. Blijf weg van rijke, warme kleuren en kies liever voor felle kleuren zoals wit, geel en lime. Deze kleuren zorgen voor meer energie.

thuiswerkplek

5. Omarm de natuur

Het klinkt een beetje gek, maar planten op je werkplek kunnen je productiviteit echt een boost geven. Mooie planten kunnen je productiviteit tot wel 15% verbeteren. Ga dus meteen naar het tuincentrum en zorg voor een paar goede planten voor bij je werkplek. Vind je het te veel werk om ze bij te houden en water te geven? Vetplanten en cactussen werken ook heel goed en die hebben maar heel weinig verzorging nodig.

Naast opruimen en productiviteit zijn er nog een aantal elementen belangrijk om je doelen en passies te kunnen nastreven. In mijn gratis webinar over plannen vertel ik je er alles over. Wil je ook meedoen? Meldt je dan aan via onderstaande button.

JA! Ik wil graag meedoen

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.