Buiten mag het dan koud en nat zijn, maar gelukkig zit jij nog lekker binnen te werken, terwijl je familie en vrienden volgende week lekker op vakantie gaan tijdens de feestdagen. Dit kan best heel deprimerend zijn, vooral als je naar buiten kijkt en niets anders ziet dan grauwe luchten. 

Steeds meer mensen gaan op vakantie tijdens de feestdagen of in de kerstvakantie. Maar wat betekent dit voor jou als je besloten hebt gedurende de kerstvakantie door te werken? Je kantoor is wellicht wat rustiger en je hebt minder klanten. Maar juist daarom is het belangrijk om productief en gemotiveerd te blijven. Zéker als het buiten ook nog eens zo grauw en grijs is. 

Hier zijn acht manieren om gemotiveerd en productief te blijven tijdens de feestdagen en in de kerstvakantie:

Ruim je bureau op

Neem de tijd en ga aan de slag met het opruimen van je kantoor en je bureau. Besteed eens aandacht aan alle plekken die je de laatste maanden een beetje hebt verwaarloosd: je kasten, je computer, je inbox. Loop alles eens na en bekijk wat weg kan. Opruimen zorgt ervoor dat je je niet verveelt, maar het zorgt vooral voor een leeg hoofd om het nieuwe jaar goed te kunnen begunnen.

Plan afspraken in

Omdat het een rustige tijd is, is de kerstvakantie hét ideale moment om eens koffie te gaan drinken met iemand waar je al langer mee wilde afspreken. Of plan een vergadering in met anderen die ook aan het werk zijn. Je hebt veel meer tijd en komt daardoor vaak tot betere ideeën.

Maak een planning voor komend jaar

Heb je je doelen al gesteld voor het komend jaar? Nog niet? Een mooie kans om dit dan in de kerstvakantie nog te doen. Stel jezelf doelen en koppel daar direct een planning aan vast. Bepaal voor jezelf wat je de komende 30, 60 en 90 dagen moet doen om je doelen te behalen. Zet dat vervolgens om in een stappenplan en maak alvast een planning voor januari en de eerste week van januari. Vergeet bij het maken van een planning niet eerst te reflecteren op de afgelopen periode.

Productiviteit voor ambitieuze vrouwen, girlbosses en businessbabes. Hoe Je Door Te Plannen Productiever Bent. Je Doelen Behaalt.  Je Omzet Vergroot. Tijd Hebt Voor Je Passie En Het Najagen Van Je Dromen. Of Gewoon Eens Tijd Om Helemaal Niets Te Doen.

Reflecteer

Om je doelen te behalen is het essentieel om ook terug te kijken op het afgelopen jaar. Neem je doelen van vorig jaar erbij en bekijk welke je heb behaald en welke niet. Waarom was dat? Wat heb je ervan geleerd? Misschien dat je een paar van de doelen die je niet hebt behaald kan doorschuiven naar komend jaar om ze dan alsnog te behalen.

Ga netwerken

Gedurende de feestdagen zijn er talloze borrels en netwerkbijeenkomsten. Omdat jij doorwerkt en wat meer tijd hebt, kun je ze goed voorbereiden. Dus terwijl anderen socializen kun jij de bijeenkomsten goed voorbereiden en je netwerk verder uitbreiden. Houd je oren en ogen open, Je weet nooit wie je tegenkomt.

Blijf actief

Zorg ervoor dat je niet bij de pakken neer gaat zitten, maar zorg voor de aanmaak van meer endorfine. Blijf dus simpelweg in beweging. En is het buiten te nat en te vies? Loop dan eens een extra rondje door je kantoor of doe een paar yogaoefeningen (niemand die het ziet, het is toch rustig). Let verder ook op wat je eet en drinkt. Van al die feestlekkernijen en suikerdrankjes krijg je alleen maar minder energie.

Blaas nieuw leven in je social media

Update je LinkedIn profiel. Laat een nieuwe profielfoto maken of voeg wat nieuwe contect toe aan Instagram of je blog. Lijkt jouw profielfoto op die van iemand die klaar is voor het komend jaar?

Doe elke dag iets nieuws

Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft en niet verveelt raakt door dingen anders te gaan doen. Ga eens ergens anders koffie halen of neem eens thee in plaats van koffie. Houd het simpel, maar doe het wel anders dan normaal. Het maakt niet uit wat het is, probeer gewoon iedere dag iets nieuws in de kerstvakantie. Maak alles minder monotoon.

Wil jij niet alleen tijdens de kerstvakantie maar heel het komend jaar productiever werken en gemotiveerder zijn? Heb je wel doelen gesteld, maar heb je geen idee hoe je ze ingepland en uitgevoerd krijgt? Wil je meer tijd om te besteden aan datgene waar je echt van houdt? Meld je dan aan voor mijn training KwaliTIJD. We starten in de eerste week van januari en er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Wil je liever even met mij van gedachten wisselen of hulp bij het uitwerken van je doelen? Vraag dan een gratis inspiratiesessie aan. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.