Lezen en schrijven, ik ben er dol op. Dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om minstens iedere maand een boek te lezen. En dat lukt aardig, al moet ik wel toegeven dat het in sommige maanden gemakkelijker gaat dan in anderen. Nu het vakantie is heb ik veel meer tijd om in een boek te duiken. Wil jij nu ook een fijn boek lezen deze zomer of in de vakantie, dan heb ik vandaag de ultieme vakantie leeslijst voor je!

Druk zijn is een keuze

Mijn eigen boek. Druk zijn is een keuze,  mag natuurlijk niet ontbreken op de vakantie leeslijst. Ik heb er dit jaar met heel veel plezier aan gewerkt en ik hoop dat er ook veel mensen het met veel plezier zullen lezen. Hét boek voor ondernemende en ambitieuze vrouwen die het altijd druk hebben en nooit tijd hebben voor datgene wat écht belangrijk is. Vind jouw vrijheid, word productief en krijg meer focus en balans en ga er na de vakantie direct mee aan de slag.

vakantie leeslijst

Focus Aan/Uit

Focus Aan-Uit van Mark Tigchelaar is een van de boeken die ik zelf wil gaan lezen deze zomer. Ik hoorde Mark over dit boek vertellen in de Podcast van Thijs Lindhout (100% Inspiratiepodcast) en ik was meteen geboeid. Mark gaat onder andere in op het feit dat multitasken helemaal niet bestaat. Hij beschrijft 4 dingen die je concentratie beïnvloeden en hoe je die kunt voorkomen om productiever te zijn.

vakantie leeslijst

Wat nou als het ook anders kan?

Wat nou als het ook anders kan? van Janne Schuijn is een van de boeken die ik binnen een dag uit had.  Hij staan dus niet op mijn vakantie leeslijst, maar ik vind dat hij echt op die van jou zou moeten. Ik heb Janne geïnterviewd voor Druk zijn is een keuze’ en ik was meteen geboeid over wat ze te vertellen had over uitstelgedrag, piekeren, nee, zeggen en perfectionisme. Gelukkig was daar onlangs haar boek! Veel mensen denken dat we nu eenmaal zijn hoe we zijn en het daarmee moeten doen. Janne laat zien dat dat niet hoeft; je kunt leren dealen met alle vastgeroeste patronen en overtuigingen die jou op dit moment tegenhouden voluit te leven. Janne schrijft heel fijn en is heel eerlijk en recht voor z’n raap.

vakantie leeslijst

De zeven zussen

Een goede roman kan er op de vakantie leeslijst niet ontbreken. Ik koos van De zeven zussen van Lucinda Riley. Het is het eerste boek van een hele serie, dus als je op dreef bent kun je deze zomer nog even vooruit. Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.
vakantie leeslijst

Opruimen met Annabel

Een kinderboek mag natuurlijk niet ontbreken op je vakantie leeslijst. In Opruimen met Annabel van Monique Lutz, lees je hoe Annabel haar speelgoed opruimt. Jonge kinderen leren op speelse wijze dat opruimen heel normaal is, dat het leuk kan zijn en dat het niet lang hoeft te duren. Een heerlijk voorleesboek in versvorm voor je dreumes, peuter en/of kleuter. Door het verhaal heen staan verschillende mogelijkheden om opruimen leuker en makkelijker te maken. Deze dingen kun je zelf direct toepassen. Je dreumes, peuter of kleuter heeft natuurlijk wat hulp nodig, maar hoe eerder hij of zij leert opruimen, hoe meer profijt je ervan hebt. En het kind zelf ook; als opruimen fijn is om te doen en een goed gevoel geeft, gaat het daardoor op den duur als vanzelf. Dat scheelt jou én je kind een hoop tijd, energie en frustratie als je weer terug bent van vakantie!

vakantie leeslijst

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Een echte klassieker mag er op de vakantie leeslijst natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaar dat ik De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Steven Covey er ook op zet. Heb je dit boek nog niet gelezen? Ga hem dan zo snel mogelijk lezen. Dit boek vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor vele mensen over de hele wereld. Steven Covey leert ons hoe we de kwaliteit van ons werkende leven, privé-leven en gezinsleven kunnen verbeteren. Zijn inzichten hebben duizenden mensen in staat gesteld meer plezier en zin te ervaren in hun omgang met anderen; dit heeft het werk in duizenden organisaties en bedrijven prettiger en effectiever gemaakt. Lezen dus, als je dat nog niet gedaan hebt!

vakantie leeslijst

 

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven voor boeken die je op je vakantie leeslijst wilt zetten. Ik ben wel benieuwd welke boeken staan er in jouw vakantie leeslijst? Laat het achter in de comments hieronder, misschien dat je anderen ermee kunt inspireren.


Leave a Reply

Your email address will not be published.