Eens per kwartaal maak ik voor mezelf een 90 dagen planning. Ik sta er iedere keer weer versteld van hoeveel helderheid dit oplevert. Voorheen had ik vaak een idee dat ik wilde uitwerken of een doel wat ik wilde bereiken. Ik had dan echter geen enkel idee welke stappen ik moest zetten. Wat moest ik eerste doen? Sinds ik mijn 90 dagen methode ben gaan gebruiken is het allemaal veel gemakkelijker geworden. Vandaag vertel ik je mijn 3 geheimen om ook je doelen te bereiken met een 90 dagen planning.

Leer

Heb niet de behoefte om bij het maken van een planning alle stappen die je moet zetten al te weten. Leg je neer bij het feit dat je in veel gevallen niet weet wat er komen gaat en accepteer dat. Het is helemaal niet nodig om alle stappen die je moet zetten al weet. Vraag om hulp bij mensen die het gene dat jij wilt bereiken al bereikt hebben. Een simpele stap brengt je dichter bij je doel. En die eerste stap van je 90 dagen planning kan simpelweg zijn anderen vragen welke stappen je moet zetten.

Maak een commitment

De enige manier om je (90 dagen) doelen te behalen is om een commitment te maken. Maak het behalen van je doel een prioriteit. Zet je doel als een afspraak in je agenda. Doe iedere dag een ding dat je dichter bij je doel brengt en maak dat je prioriteit voor die dag. Laat je doel leidend zijn in het maken van je keuzes in je tijdsbesteding.

Bestel de Simple Organizing 90 dagen planner (inclusief gratis training) hier

Kom in actie

Blijf niet eindeloos bezig met het maken van een planning maar kom in actie. In mijn 90 dagen planner besteed ik 5 dagen lang 15 tot 20 minuten aan iedere stap die je moet doorlopen om tot een 90 dagen planning te komen. Dat doe ik bewust. Ik wil niet te lang stil blijven staan bij de planning. Alleen actie leidt uiteindelijk tot resultaat. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin gewoon! Over 90 dagen zijn er dingen weer anders en begin je gewoon opnieuw. Het hoeft allemaal niet perfect. Begin gewoon met de gemakkelijkste taak en doe iedere dag iets.

Stop dreaming en start doing!

Nog een ding..

Vergeet niet dat jij degene bent die haar eigen toekomst bepaalt. Dit is jouw jaar. Dit is jouw moment. Niets kan je stoppen. You’ve got this babe! Zie mij maar als je persoonlijke cheerleader. Ik moedig je aan.

90 dagen plannerWil jij ook aan de slag met het maken van je eigen 90 dagen planning? Bestel hem hier en je kunt er direct mee aan de slag. Je krijgt er een gratis 5-daagse training bij om je op weg te helpen. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.