In de zomervakantie neem ik altijd ruim de tijd om te lezen en inspiratie op te doen. Daar is dan net iets meer tijd voor dan normaal. Dit jaar doe ik het anders dan anders: ik laat jullie meedelen in de inspiratie! Hieronder tref je dus een aantal leuke inspirerende blogs aan over plannen, organiseren, timemanagement en opruimen. Veel leesplezier!

Flowplanners: Marloes de Jong

Marloes de Jong is de eigenaar van Flowplanners. Dé planner wat mij betreft. Zij geeft niet alleen super leuke planners uit, maar schreef laatst ook een blog over Tijd tekort!.  Hoe zorg je ervoor dat je geen tijd tekort komt? Tijd tekort is een steeds groter wordende uitdaging voor velen. Marloes beantwoord in haar blog de vraag hoe dit kan en nog veel belangrijker ze geeft tips hoe je er vanaf komt.

inspiratie

Kelly Caresse

Omdat ik een boek aan het schrijven ben over hoe succesvolle vrouwen hun tijd indelen lees ik heel veel blogs over hoe andere vrouwen dat nu doen. Ik volg mamablogger Kelly Caresse al een tijdje. Ze is een super leuk en spontaan mens en weet een druk huishouden met 3 kleiner kinderen draaiende te houden. Kelly schreef een tijdje terug een super leuk blog over : Hoe ik mijn werk en de zorg voor 3 meisjes combineer?. 

Ninke van der Leck Podcast

Ik luister graag podcasts. Naast de Master Your Mindset Podcast, de 100% Inspiratie Podcast en de Hugo Bakker Podcast, luister ik ook graag naar de Podcast van Ninke van der Leck. Zij interviewde in een van haar podcasts Elma Maaskant van Creative Cosmetics. Elma heeft een mega succesvol cosmeticabedrijf opgezet, maar is wel minder gaan werken! In de podcast vertelt ze aan Ninke hoe ze dat heeft gedaan. Elma is echt een inspiratie voor veel businessbabes.

Anna Saccone Joly

Anna is een YouTube ster, heeft een succesvol blog en ook nog een eigen sieradenlijn. Ik volg Anna al jaren omdat haar jongste dochter Emilia exact net zo oud ik als mijn eigen zoon. Anna combineert al haar werkzaamheden terwijl ze ook nog 3 kinderen (en zes honden) heeft. Er is een vierde op komst op het moment dat ik dit schrijf (verwacht begin augustus). Anna is een groot voorstander van het plannen van je dag. Simpelweg omdat je anders met vier kinderen heel snel het overzicht verliest en geen tijd meer hebt voor jezelf. Onlangs legde ze in een filmpje uit hoe ze haar week, maand en dag plant.

De Club van Relaxte Moeders

Elsbeth Teeling begon haar ‘club’ in 2012 en sindsdien lees ik haar blog regelmatig. Vooral haar weekmenu’s zijn bij ons thuis erg populair. Ik vind ze voornamelijk erg makkelijk als ik weer eens geen inspiratie heb om te koken of wanneer ik een boodschappenlijstje maak. Het is een super leuk blog ‘waar je elke dag kunt bijtanken van het moederschap’ en waar ‘je je dagelijkse portie relativering’ vindt. Geschreven met super veel humor.

The Office Project

Nicky van de Office Project heeft een passie voor het inrichten van werkplekken (thuis en op kantoor). “Van tips over ergonomie en kleurpsychologie tot handige apps voor ondernemers of thuiswerkers en van tips voor een opgeruimde en georganiseerde werkplek tot inspiratie uit de mooiste office tours”, je vindt het allemaal op dit blog. Nicky heb ik ontdekt via Instagram en ben toen ook haar blog gaan lezen. Ik kan echt wegdromen van de mooie plaatjes op haar blog. Ik lees heel graag haar tips en inspiratie. Nicky schrijft heel divers en heeft een ontzettend goed gevoel voor stijl. Als je als businessmom dus bezig bent met het inrichten van je kantoor of bureau, dan weet je waar je moet zijn!

 

The Office Project

Wil je nog meer inspiratie? Neem dan even een kijken bij mijn favorieten. Wat zijn jouw favoriete blogs als het gaat om plannen, organiseren, timemanagement, productiviteit en opruimen? Laat het hieronder bij de comments achter!


Leave a Reply

Your email address will not be published.