Top 25 boeken over productiviteit en slimmer werken. - Simple Organizing
boeken over productiviteit

Top 25 boeken over productiviteit en slimmer werken.

Er wordt mij heel vaak gevraagd welke boeken over productiviteit je beslist zou moeten. Er bestaan zoveel boeken die je helpen om bepaalde dingen in het leven onder de knie te krijgen. Maar wat zijn nou de beste zelfhulpboeken als het gaat om productiever werken? Dit zijn mijn 25 favorieten op het gebied van productiviteit en slimmer werken. 

Boeken over productiviteit en slimmer werken

boeken over productiviteitboeken over productiviteit

Boeken over Mindset

Boeken speciaal voor girlbosses

Boeken over productiviteit

Boeken over succesgewoonten en plannen

Boek of e-reader?

Als professional organizer zou ik je natuurlijk moeten adviseren zo min mogelijk spullen in huis te hebben en dus ook zo min mogelijk boeken. Helaas zijn boeken mijn zwakte. Ik koop nog steeds het allerliefste een hardcopy van een boek. Zeker boeken over productiviteit.  Er gaat niets boven papier en een volle boekenkast. Echter, ik lees zoveel dat ik ook veel boeken op mijn e-reader heb staan. Ik heb er een van Kobo. En als ik in de auto zit, luister ik ook boeken via Audible of Storytel. Een nadeel hiervan is dat je geen inhoudsopgave of index krijgt en bookmarken erg gebrekkig gaat. Luisteren is ook wat trager dan lezen, maar het maakt wel dat je productief bezig kunt zijn in de auto.

boeken over productiviteit

Mijn eigen boek over productiviteit

Bij alle boeken die ik de afgelopen jaren las als echte boekennerd, bleef ik steeds een boek missen. Bijna alle hierboven genoemde boeken zijn geschreven door een man. Stuk voor stuk super waardevolle en goede boeken, maar toch miste ik iets. Zeker toen ik moeder werd en er nog iets bij kwam waar ik mijn tijd graag aan wilde besteden. Bovendien liep ik er ook constant tegenaan dat mijn cyclus roet in het eten gooide als ik een planning had gemaakt. Kortom, ik ontdekte dat vrouwen heel anders met de onderwerpen productiviteit en plannen omgaan en besloot hierover een eigen boek te schrijven. Zo is ‘Druk zijn is een keuze’ ontstaan. Het boek is in alle boekhandels te verkrijgen, dus als je nieuwsgierig bent geworden: bestel dan hier een van de leukste boeken over productiviteit voor vrouwen.

Heb jij nog boekentips als het gaat om productiviteit, timemanagement en plannen? Laat je tip dan hieronder achter in de comments. Dan maken we de lijst samen nog langer!

0 0 votes
Artikel waardering
grip op tijd

Meer grip op tijd?

Download dan direct het gratis e-book met tips voor iedere ondernemer die tijd wil overhouden voor het realiseren van dromen en doelen door slimmer te werken. 

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sara van Grootel
Sara van Grootel
3 jaren geleden

Geen tip, alleen een opmerking. Heb 19 van de boeken op jouw lijst ook al gelezen, dus nog maar een paar te gaan 🙂 Mijn toppers: Opgeruimd, Nooit meer te druk, Getting things done, Miracle morning, Een werkweek van 4 uur. En ik hou inderdaad het liefst van echte boeken om vast te houden en in de kast te zetten om ooit weer in te bladeren.

Jort
3 jaren geleden

Handig artikel! Ik heb zelf ook ‘nooit meer te druk’ gelezen. Goed boek!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x