Simple Organizing is in 2015 ontstaan als een blog voor werkende moeders. Hoe hou je alle ballen in de lucht en hoe houd je je huis(houden) aan kant? Daarnaast schreef ik in 2017 een aantal gastblogs voor anderen. Inmiddels is Simple Organizing een bedrijf. Een ding is er echter nog steeds niet veranderd: bloggen maakt nog steeds een groot onderdeel uit van dat bedrijf. Vandaag deel ik met jou aantal van mijn favoriete blogs van de afgelopen jaren.

Timemanagement voor moeders: Alle ballen in de lucht houden!

Voor Love2beMama deelde ik hoe ik na wat gedoe met de ballen, het mij uiteindelijk gelukt is om weer te gaan jongleren en als moeder alle ballen weer in de lucht te krijgen. In dit blog leer ik hoe jij ervoor ook voor kan zorgen dat jij dat timemanagement voor moeders onder de knie krijgt.

Ben jij ook zo moe? Ja, natuurlijk ben je als moeder moe. 

Ik was het zó zat dat moeders zo klagen dat ze soms moe zijn. Natuurlijk, zijn we als mama’s vaak moe! Zeker als je kinderen nog klein zijn en je gebroken nachten hebt. En naast de kinderen zijn er natuurlijk ook nog ons werk, onze ellenlange to-do lijst en een onafwendbare stroom van e-mails en whats-appberichten. In dit blog een aantal tips om je energie weer terug te krijgen.

Komt er een tweede kind?

Dit is een van mijn meest gelezen en meest becommentarieerde (positief én negatief) blog. Het is niet alleen mijn meest persoonlijke blog ooit, maar ook een van mijn favoriete blogs ooit. Ik deelde namelijk in een heel persoonlijk blog mijn worsteling om toe te geven dat ik geen tweede kind meer wilde. In dit blog deel ik heel open en eerlijk mijn worsteling en mijn gedachten bij het maken van die keuze. Heb je het nog niet gelezen? (wat ik me bijna niet kan voorstellen), dan lees je het hier.

De voorbereiding op een baby: het opruimen van je huis

Voor een verloskundigenpraktijk schreef ik een blog over het opruimen van je huis. Dit omdat ik in een gesprek met mijn eigen verloskundige merkte dat zij vaak halsbrekende toeren moest uithalen om een bevallende vrouw überhaupt te kunnen bereiken. Simpelweg omdat hun huis zo’n rommel is. Aanstaande ouders zijn vaak heel druk bezig met alles wat er voor de baby moet worden gekocht.  Wat echter veel mensen vergeten, is dat niet alleen de babykamer moet worden ingericht, maar dat ook andere ruimtes in huis belangrijk zijn om voor te bereiden op de komst van een pasgeboren baby. In dit blog deel ik met je wat je allemaal kan doen om je huis opgeruimd te krijgen voor de komst van een kindje.

Druk zijn is een keuze

Al die blogs hebben er uiteindelijk in geresulteerd dat ik nog meer wilde schrijven. Volgende week komt daarom een van mijn grootste droom uit: mijn boek “Druk zijn is een keuze”. Het boek is eigenlijk een groot geheel van al mijn ultieme blogs bij elkaar. De komende periode ga ik delen uit het boek met je delen. En als klap op de vuurpijl wordt het boek ook tastbaar en praktisch gemaakt in een exclusieve Masterclass waarin ik nog meer persoonlijke dingen ga delen. Ben jij erbij? 


Leave a Reply

Your email address will not be published.