Top 5 beste planners voor 2021 - Simple Organizing
de beste planners voor 2021

Top 5 beste planners voor 2021

Ik ben een enorme plannerfan, dat wist je al. Gelukkig zijn er steeds meer planners verkrijgbaar in Nederland. Maar welke planner moet je nu kiezen? Om je keuze een beetje gemakkelijker te maken heb ik de top 5 beste planners voor 2021 voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en kies de jouwe!

Meer inzicht en structuur

Een goede planner helpt je je tijd effectiever besteden (aan de dingen die jij wilt). Door het gebruik van een planner krijg je meer inzicht in jouw tijd. Je begint met het indelen van je me-time, vervolgens kun je al je afspraken kwijt en tenslotte zie je in een oogopslag welke andere taken en activiteiten je nog ruimte voor hebt. In het begin zul je merken dat het beste moeite kost om in te schatten hoeveel tijd iets kost. Maar hoe langer je dat volhoudt, des te beter je er in wordt. Wanneer je een planner kiest die praktisch is ingedeeld, weet je precies hoeveel tijd je ergens voor hebt. Naarmate je een planner langer gebruikt ga je merken dat je de lange termijn gaat zien, meer structuur gaat aanbrengen en een steeds betere planning maakt (eentje die werkt voor jou). Een goede planning zorgt voor meer  focus, inzicht en structuur. Voor jou persoonlijk én in je business. De planners van nu bieden zoveel extra’s dat ze je echt helpen bij je groei.

Mijn persoonlijke voorkeur als het gaat om de beste planners voor 2021

Ik krijg vaak de vraag waarom ik in een papieren planner gebruik en geen digitale planner. Dat heeft meerdere redenen. Naast persoonlijke voorkeur is het ook het feit dat ik weet dat je door dingen op te schrijven, dingen uit je hoofd haalt en er niet meer over blijft malen. Schrijven maakt je hoofd leeg. Daarnaast geeft een papieren planner mij meer vrijheid en overzicht. En natuurlijk, niet onbelangrijk, wordt ik van een papieren planner gewoon ontzettend blij. Dit betekent overigens niet dat ik geen digitale planner gebruik. Ik gebruik wel degelijk een digitale planner. Mijn afspraken houdt ik namelijk bij met Google Calender en mijn takenlijst staat in Trello, net als mijn doelen voor het kwartaal en de komende maand en week (deze kun je gratis downloaden). De afgelopen jaren heb ik diverse planners uitgetest. Dit zijn wat mij betreft de beste planners voor 2021.

Lees meer: Planner kopen, 5 tips om de beste te kiezen

Flow Planners

De Flow Planners is voor mij niet alleen een van de beste planners voor 2021, maar al jaren een favoriet. Speciaal voor ondernemende vrouwen. “Het systeem van de Flow Planners is zo ontwikkeld om jou te helpen nadenken over je genomen acties, je intenties, plannen en dromen voor de toekomst. Quotes en vragen laten je bewuster worden van je eigen behoefte en de acties die je kunt ondernemen.” In deze planner kun je je week plannen, wekelijkse reflecteren én kun je in het kort je komende week qua doelen en taken noteren in het weekoverzicht. Er is daarnaast ruimte voor een maaltijdplanning, waterinname, focuspunten en veel notitieruimte. De Flow Planners is ongedateerd (je kunt hem dus direct aanschaffen). In de Flow Planner is een jaar onderverdeeld in 13 sprints (blokken) van 4 weken. Aan het einde van de sprint is het tijd voor een grote reflectie, het zetten van nieuwe intenties én het concreet maken van je komende sprint.

beste planners voor 2021
beste planners voor 2021

Balans Planner

De Balans Planner is ook een ongedateerde planner. Het is de ideale combinatie van plannen en journaling. Een planner waarin je al je inspiratie en ideeën kwijt kunt, zodat de planner perfect aansluit bij jouw leven. De Balansplanner is vooral bedoeld om alles wat in je hoofd zit op één plek te verzamelen, om vervolgens effectief toe te werken naar meer balans. De Balans Planner is verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen. Ik heb zelf de roze. De planner heeft een verticale indeling en er is genoeg ruimte voor to do’s, het bijhouden van je water, boodschappenlijstjes en ander notities. Ook staat er een jaaroverzicht in en is de planner voorzien van een uitgebreide uitleg van wat je allemaal met de planner kan.

Structuurjunkie Planner

Deze planner is wat mij betreft de nummer een als het gaat om de beste planners voor 2021 en momenteel mijn persoonlijke favoriet. Vooral door het eenvoudige design en het feit dat ik er met vulpen op kan schrijven zonder dat het vlekt of doordrukt. Het planner is verticaal en heeft naast een jaar- en maandindeling een praktische weekindeling. Er is genoeg ruimte voor to do’s en achterin de planner zijn er extra pagina’s voor notities en zit een mini-opschrijfboekje verstopt achter een handig Molskine-achtige envelop. De planner was er voorheen alleen in A5 -formaat maar sinds kort bestaan er diverse varianten van de Structuur Junkie Planner:

Purpuz Planner

Met de Purpuz Planner heb “je meer rust, grip en overzicht op je drukke leven. De planner helpt je stap voor stap een doel te stellen en te plannen. Motivatie, inspiratie en reflectie zorgen ervoor dat jij de nodige stappen naar je doel ook zet. Zo is het niet de vraag of jij je doel haalt, maar wanneer jij je doelt haalt en succesvol bent. De Purpuz planner is de planner voor een meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol leven” (bron: Purpuz Planner). De Purpuz planner heeft naast fijne jaar-, maand-, en weekoverzichten (verticaal) een hele uitgebreide methode om je doelen om te zetten naar taken. Er is genoeg ruimte voor je taken en to do’s en zelfs voor reflectie. De planner is gebonden en heeft dik papier.

beste planners voor 2021

SuccesPlanner

De SuccesPlanner is de ‘beste planners voor 2021’ categorie internationaal. Het is namelijk een planner uit België. En ja, ook onze zuiderburen weten heel goed hoe je een fijne planner maakt. Het is een combinatie van een jaarplanner met een ‘lifecoach op papier’. Het is de uitgelezen tool voor jou, als je een betere inzicht wilt in je tijd (en wilt bekijken of je die spendeert aan dingen die jij belangrijk vindt!), als je bepaalde persoonlijke of professionele doelen wilt bereiken, als je zoekt naar een betere balans. De planner heeft duidelijke maand- en weekoverzichten, een jaarkalender, alle Belgische en Nederlandse feestdagen en schoolvakanties, to do-lijsten voor privé & werk en véél meer. Het is echt een alles-in-één boek. Een plus: de planner is verkrijgbaar in diverse mooie kleuren, met veel extra’s en je kunt zelfs je naam of initialen op de planner laten drukken. Mocht je hem willen inkijken, dat kan hier.

De SuccesPlanner is verkrijgbaar in drie edities:

Maar hoe maak je nu een goede planning?

Nu je de beste planners voor 2021 op een rijtje hebt gezet en misschien al wel een keuze hebt kunnen maken, dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw planning voor 2021. Maar ja, hoe doe je dat? Meld je aan voor de 2021 planning workshop. In deze online workshop leer ik je een de ultieme manier om in 4 simpele stappen jouw beste jaar ooit te plannen. We gaan we aan de slag met doelen stellen, het maken van een jaar-, kwartaal en maandplanning. Daarnaast leer ik je hoe je die weer omzet in een realistische en haalbare weekplanning. De workshop vind online plaats (via Zoom) op 26 november van 9.00 tot 16.00 uur. Zet in 1 dag je dromen en doelen om in  praktische en haalbare planning voor 2021. Een planning waar je direct mee aan de slag kan. Maak van 2021 jouw mooiste jaar ooit! 

Lees meer: 2021 planning workshop

Wat is jouw favoriete planner? Laat een reactie achter onder dit blog (kan ik misschien ook nog een nieuwe favoriet ontdekken).

5 1 vote
Artikel waardering
grip op tijd

Meer grip op tijd?

Download dan direct het gratis e-book met tips voor iedere ondernemer die tijd wil overhouden voor het realiseren van dromen en doelen door slimmer te werken. 

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Madelon
3 jaren geleden

Ik heb zojuist de Moonplanner aangeschaft. Leven en werken in het ritme van de maan. Ik ben er blij mee.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x