Tijd Besparen? Hoe Een Teen Knoflook van Garlicieux Mijn Leven Veranderde. - Simple Organizing
garlicieux

Tijd Besparen? Hoe Een Teen Knoflook van Garlicieux Mijn Leven Veranderde.

Als professional organizer en productiviteitscoach ben ik veel bezig met timemanagement. Zelf én samen met mijn klanten ben ik vaak op zoek naar dingen die het leven een stuk gemakkelijker maken. Dingen die ons als drukke ondernemende vrouwen (of mannen) simpelweg tijd besparen. Zeker als het gaat om dingen waar we liever geen tijd aan zouden willen besteden. Vandaag deel ik iets met je wat sinds kort mijn leven heeft veranderd. Garlicieux.

Soms is het zó simpel

Persoonlijk houd ik helemaal niet zo van boodschappen doen en koken. Ik ben dan ook altijd op zoek naar manieren om met die dingen tijd te besparen. Met boodschappen doen heb ik het inmiddels aardig onder de knie: mealplannen en een keer per week online boodschappen doen. Maar in de keuken ben ik bij het koken nog steeds op zoek naar oplossingen waarmee ik tijd en moeite kan besparen. En dat is nog best lastig, want het moet nl. ook gezond zijn wat mij betreft. Tja… en bij dat laatste loop ik er nog wel eens tegenaan dat iets wel snel en gemakkelijk is maar niet gezond of simpelweg niet lekker. Dat het soms de simpelste dingen zijn die je leven gemakkelijker kunnen maken bleek een aantal weken geleden. Ik liep door puur toeval tegen de knoflooktenen van Garlicieux aan. En nu hoor ik je denken. Hoe kan knoflook mijn leven nu gemakkelijker maken? Ik dacht precies hetzelfde.

Wat is Garlicieux?

Garlicieux is een nieuw merk dat zich specialiseert in het produceren van gepelde knoflooktenen. Hun doel is om zowel een hoge kwaliteit knoflook te leveren én het gebruik van de knoflook zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ze gebruiken hoogwaardige knoflook uit Spanje (dus niet de veelal Chinese knoflook die je in de supermarkten vindt). Nadat de knoflook op de hoofdlocatie in Waddinxveen binnen komt wordt deze gepeld via een ingenieus systeem en daarna verpakt in een speciaal ontworpen verpakking. De tenen zijn daarmee bij aankomst in onze keuken direct klaar voor gebruik.

Geen vieze handen

Ik kreeg een probeerverpakking van Garlicieux in handen en was meteen nieuwsgierig. Mijn eerste reactie; wat zijn die tenen groot! En inderdaad, doordat de knoflook in Spanje wordt verbouwd, zijn de tenen echt aanzienlijk groter dan de knoflook die ik voorheen kocht. En het is ook nog eens gemakkelijk ook. Het enige wat je hoeft te doen is de verpakking te openen en een knoflookteen te snijden, persen of wat je er dan ook mee wilt doen. Je hebt dus geen vieze stinkende handen meer na het koken met knoflook. Ik vind knoflook super lekker, maar gebruikte het niet altijd meer omdat ik het zo’n enorm gedoe vond om eerst een teen uit de bol te peuteren, vervolgens het velletje eraf te halen en dan te persen. Dat peuteren en pellen hoeft dus niet meer! Stel je eens voor dat je meerdere tenen in een gerecht gebruikt of een groot diner kookt met veel knoflook. Je bent dan echt in een mum van tijd klaar.

Meer smaak

Nuchter als ik ben, wilde ik natuurlijk ook weten of deze gepelde knoflooktenen ook echt meer smaak hadden zoals de mannen van Garlicieux beweerden. Ik heb daarom twee pannen van dezelfde soep gekookt om daarachter te komen. Een simpele pompoensoep met een teen knoflook als een van de ingrediënten. In de ene pan soep heb ik een teen ‘normale’ knoflook  gedaan. In de andere pan voegde ik een teen knoflook toe. Om eerlijk te zijn had die tweede pan maar een halve teen knoflook. De tenen van Garlicieux zijn nl. aanzienlijk groter, waardoor een halve teen ongeveer even veel is als een hele teen van een andere bol knoflook.  Het resultaat van mijn soepexperiment? Verbazing! Ik was echt super verbaasd dat ik bij de eerste hap direct het verschil proefde. De soep met Garlicieux knoflook had zoveel meer smaak! Bovendien rook het ook veel lekkerder. Ik wilde het eerst niet geloven, maar ook de rest van het gezin vond de soep ook lekkerder. En dat terwijl mijn man eigenlijk liever helemaal geen knoflook in zijn eten wil hebben. En ook in gerechten die ik later die week maakte (pastasaus en knoflookbroodjes) proefde ik heel duidelijk het verschil.

garlicieux

Minder afval

Een bijkomend voordeel van de knoflook vindt ik persoonlijk ook het feit dat de knoflook duurzamer is dan de bollen die ik normaal gesproken kocht. Bij mij thuis kwam het namelijk regelmatig voor dat ik de bollen knoflook niet op kreeg voor er groene stengels aan groeiden. Regelmatig moest ik halve bollen knoflook weggooien omdat ze niet lekker meer waren om in een gerecht te verwerken. Daar heb je bij Garlicieux dus geen last van. Je koopt de tenen namelijk in een kleine verpakking waardoor je gewoon alles op maakt. Met andere woorden: je hoeft alleen nog maar de tenen te kopen die je gebruikt. Er is dus simpel weg minder voedselverspilling.

Geen chemische stoffen

Wat ik persoonlijk ook altijd fijn vindt, is dat voedsel biologisch is en dat er geen chemische stoffen aan te pas komen. Partjes mandarijnen uit blik worden tegenwoordig van hun schil worden ontdaan door het gebruik van zoutzuur. Nu zijn partjes mandarijnen uit blik door alle toegevoegde suikers al niet heel erg gezond, maar sinds ik weet dat er zoutzuur aan te pas komt, eet ik ze al helemaal niet meer. Ik was dan ook blij verrast om te horen dat bij het pellen van de knoflooktenen geen enkel chemisch product wordt gebruikt. De knoflook is dus 100% gezond.

Waarom zou je Garlicieux moeten gebruiken?

Wat mij betreft is Garlicieux een topidee. Naast de Post-It en de Ledlamp misschien wel een van de beste ideeën van de laatste tijd. Ben jij nog niet helemaal overtuigd na mijn soepverhaal, dan nogmaals de redenen waarom je wat mij betreft Garlicieux knoflook zou moeten eten in plaats van de standaard knoflook uit de supermarkt.

  1. Knoflook is gezond en van deze knoflook weet je dat 100% zeker.
  2. Garlicieux knoflook heeft veel meer smaak
  3. Je gaat voedselverspilling tegen door de porties op maat
  4. Je hebt nooit meer vieze stinkende handen bij het koken
  5. Het is gemakkelijker en het bespaard je tijd.

Garlicieux is op dit moment nóg niet in alle winkels te verkrijgen. Vind jij dit nu net zo’n topidee als ik? Help dan dit product zo snel mogelijk in de winkels te krijgen door je mening te geven over knoflook. Met jouw mening kunnen ze nóg meer supermarkten overtuigen van dit super goede product. Vul de korte vragenlijst in geef je mening. Onder alle deelnemers verloten ze een tegoedbon naar keuze t.w.v. € 250,-

Wil je nog meer hacks van mij om tijd te besparen? Of tips over alles wat te maken heeft met productiviteit, plannen, timemanagement en structuur voor ondernemende en ambitieuze vrouwen? Meld je dan aan voor mijn wekelijkse Structuurboost. 

0 0 votes
Artikel waardering
grip op tijd

Meer grip op tijd?

Download dan direct het gratis e-book met tips voor iedere ondernemer die tijd wil overhouden voor het realiseren van dromen en doelen door slimmer te werken. 

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x