Druk Zijn Is Een Keuze: Alles Over Mijn Boek - Simple Organizing
druk zijn is een keuze

Druk Zijn Is Een Keuze: Alles Over Mijn Boek

Het is je misschien niet ontgaan, sinds 21 juni 2019 ligt mijn allereerste boek ‘Druk zijn is een keuze‘. Ik heb de afgelopen week veel vragen gekregen over het boek. Voor wie is ‘Druk zijn is een keuze’? Waar gaat ‘Druk zijn is een keuze’ over? En de meest gestelde vraag: wat betekent de titel? In deze blog daarom wat extra informatie over het boek. 

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Het staat als een paal boven water dat vrouwen die dromen over een succesvol bedrijf, het waarmaken van hun dromen en een gelukkig leven te maken krijgen met andere obstakels dan mannen. Niet dat het mannen gemakkelijker afgaat, zeker niet. Het is voor hen simpelweg gewoon anders. Vrouwen zijn nu eenmaal net iets gevoeliger, intuïtiever, zorgzamer en socialer als het gaat om hun bedrijf en het halen van succes. (Voordat alle mannen van Nederland nu over mij heen gaan vallen: er zijn uitzonderingen).

Onze kracht en onze valkuil

Dat wij anders zijn is niet alleen onze kracht, er is ook een keerzijde. We hebben vaker last van onze emoties, we vinden het spannend om ver in de toekomst te kijken, onze hormonen die ervoor zorgen dat we onze kinderen en het gezin belangrijker vinden. En dan is er dat altijd aanwezige schuldgevoel. Vrouwen leven in een constante staat van schuldgevoelens lijkt het wel. We doen niet genoeg, we zijn niet goed genoeg en we kunnen niet alles bijhouden. Als we niet én een geweldige carrière combineren met het opzetten van een eigen bedrijf, terwijl we elke avond een versbereide maaltijd op tafel zetten, elke avond onze kinderen instoppen en een verhaaltje lezen, elke dag mediteren, speelafspraakjes plannen, naar de voetbal heen en weer rijden, leesmoeder zijn, elke week date night hebben… dan voelen we ons niet goed genoeg en hebben we geen gelukkig leven. Mannen hebben van dit schuldgevoel geen of minder last. Wij des te meer omdat het simpelweg grote invloed heeft op hoe we ons bedrijf of onze carrière inrichten, maar vooral ook op welke keuzes wij maken en hoe wij onze tijd indelen.

druk zijn is een keuze

Mijn eigen zoektocht

Ik ben net als jij. Een meisje dat tot een paar jaar geleden altijd maar deed wat er van haar verwacht werd en die eigenlijk niet goed wist wat ze wilde. Of eigenlijk wist ik dat wel. Ik wilde een eigen bedrijf starten, maar durfde dat niet uit angst voor de reacties van anderen. Ik wilde de allerbeste zijn in wat ik deed (al was dat niet echt wat ik leuk vond). Als ik succesvol was, dan was ik gelukkig was mijn idee. Succesvol en daarmee heel erg gelukkig wilde ik worden. Vooral omdat ik dacht dat dat moest. Maar tegelijkertijd wilde ik vooral rust. Ik vroeg me af of ik het ooit zou bereiken, dat perfecte leven.  Pas nadat ik jarenlang heel hard voor andere mensen had gezorgd, viel bij mij het kwartje. Ik moest op zoek naar wat ik écht leuk vond. Inmiddels ben ik er erachter dat gelukkig zijn vooral te maken heeft met doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kiezen voor jezelf en voor je passie. Het kostte tijd, maar ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen. Mijn droom waarmaken door te doen wat ik het allerleukste vind (vrouwen helpen bij het indelen en plannen van hun tijd).

druk zijn is een keuze

Een groot gebrek

In mijn eigen zoektocht naar geluk, succes en bij het opzetten van mijn bedrijf heb ik verschillende boeken gelezen. Maar geen enkel boek besteedde aandacht aan wat vrouwen voelen en meemaken. Als professional organizer richt ik mij op productiviteit en timemanagement en ook op die onderwerpen mistte ik boeken die rekening houden met wat ons als vrouwen zo uniek maakt. Die boeken bestaan niet. Niet dat wij al die informatie en adviezen niet kunnen toepassen of dat we er niets mee kunnen, integendeel. Onze belangrijkste kracht komt er echter niet in aan bod. Of het feit dat wij nu eenmaal dingen anders doen omdat we vrouw zijn. De traditionele productiviteitsboeken (geschreven door mannen) besteden nauwelijks aandacht aan het hebben van een schuldgevoel, of de druk die vrouwen constant voelen als ze een to-dolijst proberen weg te werken. Om deze reden besloot ik ‘Druk zijn is een keuze’ te schrijven.

Druk zijn is een keuze als inspiratie

Met ‘Druk zijn is een keuze’ wil ik je inspireren om op zoek te gaan naar je passie, je dromen en die ten uitvoer te brengen. Hoe je dat doet, leer je in het boek. Daarnaast wil ik je inspireren om te gaan plannen en je tijd in te delen op een manier die het beste bij jou past, zodat jij je mooiste leven kunt leiden en vrijheid ervaart. Ik wil je mijn lessen én die van andere succesvolle vrouwen meegeven. Vrouwen die inspireren en een rolmodel zijn. Vrouwen die dezelfde struggles hebben als wij en waaraan wij ons kunnen spiegelen. Ik wil je leren dat ook jij als te drukke, overweldigde ondernemer (en misschien ook wel moeder) die van alles moet, door minder te doen meer kunt bereiken. Ik wil je leren dat je kunt kiezen. Kiezen voor jezelf, kiezen voor jouw dromen en passies en datgene wat jou het gelukkigst maakt. Druk zijn is een keuze.

druk zijn is een keuze

Het voorbeeld van anderen

Wanner je  grote dromen hebt, word je vast geïnspireerd door succesvolle vrouwen die je zijn voorgegaan in het waarmaken van hun dromen. Een aantal van mijn voorbeelden zijn Oprah Winfrey, Coco Chanel en Serena Williams. Jij wilt net als ik ook vast wel weten hoe ze dat in hemelsnaam hebben gedaan, hun dromen waarmaken. Hoe krijgen zij het voor elkaar om alle ballen hoog te houden? Om deze reden heb ik voor ‘Druk zijn is een keuze’ een aantal inspirerende vrouwen geïnterviewd met de vraag: Hoe doe jij dat? De antwoorden van Charlotte van ‘t Wout, Zarayda Groenhart, Margriet Spijksma, Janne Schuijn, Ria Kaashoek, Charlotte de Jong en Marije de Haas vind je in het boek. Hugo Bakker was zo sportief om de mannelijk bevolking te vertegenwoordigen.

8 stappen naar meer vrijheid

Om erachter te komen hoe jij jouw mooiste leven leeft en hoe je dit omzet in concrete acties die leiden naar meer focus, productiviteit en balans, heb ik de VRIJHEID-methode ontwikkeld. Speciaal voor vrouwelijke ondernemers  en vrouwen met een druk leven die op zoek zijn naar meer tijd, meer focus en meer rust. Deze methode bestaat uit de volgende stappen die terugkomen in het boek:

  1. Vinden van je passie
  2. Realiseren van je doelen
  3. Inzicht creëren in je tijd
  4. Jongleren met je tijd
  5. Hooghouden van alle ballen
  6. Eenvoud creëren
  7. Implementeren van succesgewoonten
  8. Dealen met gedachten

De stappen vormen samen het woord VRIJHEID en helpen jou op weg naar het leven van je mooiste leven. Op weg naar meer rust in je hoofd, meer tijd voor jezelf en datgene wat er écht toe doet; het halen van je doelen en uiteindelijk het realiseren van meer omzet.

Lees hier meer over de stappen uit de VRIJHEID-methode

druk zijn is een keuze

Wat ik met Druk zijn is een keuze wil bereiken

Ik hoop dat je door Druk zijn is een keuze   te lezen datgene haalt wat voor jou belangrijk is en dat je inziet dat, ondanks alle perfecte plaatjes op social media, iedere vrouw te maken heeft met dezelfde twijfels, angsten en onzekerheden. Ik hoop dat je na het lezen van dit boek jouw vrijheid vindt. Vrijheid in je hoofd, vrijheid in wat je doet en financiële vrijheid. Nu heb je misschien alleen nog maar dromen. Of misschien heb je zelfs nog geen enkele idee. In welke fase je ook zit, na het lezen van dit boek, hoop ik dat je ervoor gaat. Dat je ervoor mag gaan en dat ook jouw dromen de moeite waard zijn om geleefd te worden. Of je dit nu doet in loondienst of binnen je eigen bedrijf dat maakt niet uit. Iedere vrouw heeft het in zich om haar dromen waar te maken. Ga op zoek naar wat vrijheid voor jou betekent, wat vrijheid voor jou is en ga je vrijheid achterna.

Wil je het boek bestellen? Dan kan dat via de website van Druk zijn is een keuze Heb je het boek gelezen en wil je meteen aan de slag met het toepassen van enkele van de stappen? Ik verzorg regelmatig een Masterclass over het boek. Met een klein groepje vrouwen gaan we dan aan de slag met praktische oefeningen die je direct meer tijd opleveren en dichter bij je doelen brengt. Meer informatie over deze Masterclass vindt je hier. 

0 0 votes
Artikel waardering
grip op tijd

Meer grip op tijd?

Download dan direct het gratis e-book met tips voor iedere ondernemer die tijd wil overhouden voor het realiseren van dromen en doelen door slimmer te werken. 

Lees de privacyverklaring over de verwerking van jouw gegevens.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x